2011. október 31., hétfő

Esküvő Halloween módra

Egy eléggé mozgalmas hétvégén vagyunk túl. Itt a töklámpások éjszakája. Meg kell hagyni vannak megszállott párok ebben a témában. De Istenem, kinek a pap, kinek a papné... Egy eléggé megdöbbentő, majd viccesbe átcsapó esküvői videót láthattok. A "gróf" és a "grófnő" valódi esküvője koporsóban érkezve! A jelmezes buli is lehet éppen egy téma a nagy napon, ha szívetek vágya egy mulatságos maszkabál!


Egy másik esküvőn pedig egy "vérmes ara" ropja barátnőivel a Thriller című számra! Nem mindenki vágyik rózsaszín habos-babos esküvőre! Ebből is jól látszik, hogy milyen sokféle ember él ezen a földön!


Végül ha ti is a jövő évben Halloween témájú esküvő mellett döntenétek, akkor megmutatom, hogy mibe rejthetitek el a köszönet ajándékot! Gyors elkészítés, mutatós végeredmény!


Szellemes estét kívánok Nektek! 


Forrás: Youtube, www.5percangol.hu
Kifőztük karácsony - Jótékonysági beharangozó

 Start & cél: 2011. november 8.- december 8.
Nincs egészen 2 hónap hátra, hogy a Jézuska megérkezzen! Ez az információ azért is fontos, mert sok-sok háziasszony azon töri a fejét, hogy valami egyedivel, valami ínycsiklandozó finomsággal kellene meglepni az ünnepi asztalt körülvevőket. Egy kicsit ebben szeretne segíteni Nektek 82 blogger. Az sem mellékes, hogy az akció nemsokára elindul, így már korábban is bevásárolhattok a legfinomabb ételekhez és nem kell harcos amazonként egy-egy hozzávalóért küzdeni az üzletekben. Hogy egy kicsit többet is megtudjatok erről, olvassátok el a következőket!
Csak megsúgom a Boldogság Manufaktúra is serénykedett egy kicsit! 

Szép hétfőt kívánok mindenkinek!

2011. október 30., vasárnap

Mesés lámpások befőttes üvegből


Remélem kipihentétek magatokat és átállítottátok az órát! Most egy órával többet lehet aludni, igaz így hamarabb sötétedik. A téli estéket és az esküvőtöket is megszépíthetitek ezekkel az egyszerű csinos díszítéssel. Én első látásra beleszerettem ezekbe az üvegekbe. Teljesen beleillik a manapság oly népszerű vintage stílusba. Az esküvőn is teljesen megállja a helyét! 

Hozzávalók:
1 db 5 literes befőttes üveg
1 db horgolt terítő (régiség kereskedésekben, vagy bolhapiacon megveheted)
Speciális ragasztó (üveget, fát, textilt.... ilyesmit tudjon rögzíteni)
Madzag
Szatén masni
Ízlés szerint: virág, apró dísz...
1 db mécses vagy tömb gyertya

Elkészítés:
1. Az üveget tisztítsd meg, hogy száraz és tiszta felületre kerülhessen fel a mesés terítő (ezt sem árt bevetés előtt kimosni).
2. Egy újságpapíron ecset segítségével vidd fel a ragasztót a terítőre majd szépen rakd rá az elfektetett üvegre.
3. Ha megszáradt és nem esik le róla a textil, akkor kis masnit kössetek az üveg nyakára a szalagból és a madzagból is. 
4. Végül már csak a mécses maradt hátra és egy szál gyufa. Mesés kis fényforrást kreáltatok! 

Szép vasárnapot kívánok Nektek! 


Kép forrása: www.pinterest.com

2011. október 29., szombat

Fészek asztaldísz

Stílusosan ide passzol a fészek téma. Miért ne lehetne az asztal dísze fészek virágokkal, tollakkal? Jelképezheti ez is a pocaklakót és a családi fészket. Akár Ti magatok is fonhattok különböző vékony indákból, ágakból asztaldíszt és csak a virágot kell megvásárolnotok hozzá. De azt sem, ha éppen mesés idényvirág nyílik egy kedves rokon kertjében.


Többek között azért is kapjátok ezt a kora esti inspirációt, mert szeretnék szólni mindenkinek, hogy egy órával többet lehet aludni most éjszaka. Ugyanis óraállítás lesz. 

Ehhez még egy fészek "gyűrűpárna" is dukál. Nézz szét a piactéren vagy a Facebook oldalon az előzetes termékek képei között.

Kép forrása: www.marthastewart.com

Terhesség & esküvő 2. - 10 TIPP & még több tanács 10 TIPP kismamáknak esküvőre - Menyasszony, koszorús, vendég...

1. Viselj csinos ruhát! - Életed legizgalmasabb és legszebb időszakát éld meg igazi nőként!
2. Ne próbáld görcsösen leplezni pocakodat! -  Legyél rá büszke!  Az óriási lebernyegek kerekítenek!
3. Elsődleges fontosság: KÉNYELEM!
4. Ne viselj fehéret! - Hacsak nem az ara vagy, mert még terhesen is tabu az esküvőn a fehér szín.
5. Komfortos cipő - Egész nap menni fogsz! Mutatós, de egyben kényelmes darabot válassz!
6. Legyen két cipőd vagy bónusz papucsod - A dagadó láb miatt legyen egy számmal nagyobb cipőd!
7. Foglalj helyet! - Nem kell mindig állni, használd ki az adandó lehetőségeket! 
8. Pezsgős pohár üdítővel- Lehetőleg kerüljétek az alkoholt!
9. Tányérod tartalma - Ne most kísérletezz extra ételekkel! Felpuffaszthat, kellemetlen érzésed lehet.
10. Mosolyogj a kamerába! - Hidd el, rengetegen szeretik lefotózni a meseszép kismamákat!

Amit feltétlenül figyelembe kell venni, hogy a második trimeszter a legaktívabb és legörömtelibb időszak. Itt kezd láthatóan megugrani a pocak, de még kevésbé vannak kényelmetlenségek. A legtökéletesebb időszak, hogy kimondjátok a boldogító igent a babavárás ideje alatt. Első lépésként ügyelned kell arra, hogy elegendő folyadékot igyál. Napi minimum 2 liter folyadékot egyébként is javasolnak az orvosok. Jót tesz többek között a vérkeringésnek. Mindemellett az étkezésre is figyelj oda. Inkább egyél többször kevesebbet, de nehogy rosszul legyél. Legyen a közeledben egy kis tartalék nassolni való, ha hirtelen leesne a vércukor szinted. 
Pihenés szintén nem elhanyagolandó. Ma már kismama jógától kezdve, a masszázson át,  a nagy kád kellemesen meleg vízig minden bevethető. A lényeg, hogy ne idegeskedj sokat, mert árthat Neked és a babádnak is. Ezt a legkomolyabban mondom. Ilyenkor inkább bízzátok a dolgok oroszlán részét egy megbízható családtagra vagy éppen egy gyakorlott esküvőszervezőre, amivel már senkit sem terheltek.
 

TIPP A VENDÉGEKNEK:  
Ajándék terén nem nagyon tudnak  a meghívottak melléfogni egy vásárlási utalvánnyal, pelenka tortával játékokkal-ruhácskákkal megtűzdelve, kreatív fotózással vagy éppen anyagi hozzájárulással a babaszobához!

AKTUÁLIS POCAKOS ESKÜVŐ
Judy a Groovehouse csapatból titokban férjhez ment - 80 fős egyszerű, de romantikus tóparti esküvőn mondat ki a boldogító igent az énekesnő. Hét hónapos terhes Judy Maja kislányukkal a pocakjában a Side by side című Dobrádi Ákos-Emília dalra vonult az anyakönyvvezető el édesapja karján. A pár ruháját az Orlando készítette. Judy hófehér ruhát viselt ciklámen masnival és cipővel, férje pedig szürke öltöny.  A szürke szín a dekorációban is visszaköszönt Vasadon, az esküvő helyszínén. A hajnalig tartó lagzin a szűk családi-baráti kör vett részt, ahol az Alibi zenekar szórakoztatott mindenkit.
Menyasszonytáncot csak a buli kedvéért tartottak, majd átöltözött püspöklila ruhába, elénekelte a násznépnek sikerdalát a Hajnalt, végül a pár pirkadatig ropta a vendégekkel.

A képeket többek között a meghívóról, gyűrűkről, tortáról és a teljes nagy napról itt láthatjátok:
Ezen a linken pedig meg is tekinthetitek a teljes nagy napot átfogó 8 perces kisfilmet: http://rtlklub.hu/musorok/fokusz/videok/146437

Képek forrása: www.storionline.hu, www.etsy.com, www.picasaweb.google.com

2011. október 28., péntek

Zsenge férfiak esküvői divatja


A napi rövid bejegyzést láthatjátok most. Annyira egyszerű és nagyszerű, hogy ezt a két ötletet meg kell osztanom Veletek. Csak egy egyszínű body rávarrva egy nyakkendő és/vagy néhány gomb. Otthon mi magunk is kivitelezhetjük és egy kis mellénykével és egy csinos nadrággal kényelmes viselete lehet a legapróbb szívtipróknak. A kis kalapos takaró valami nagyon falat és tökéletes szettet alkot a ruhával. Nyáron száras body formájában is kivitelezhetjük és csak a puha pamut anyagot kell viselni a babának.

A lényeg, hogy szemünk fénye is tökéletes kényelemben élvezhesse a nagy napot. Láthatjátok nem is kell ehhez méregdrága szett.

Forrás: www.pinterest.com, www.etsy.com

Hárman az oltár előtt I. - Kismama divat


Ne tessék semmi rosszra gondolni. Nem bigámiáról lesz itt szó. Hanem a tündéri pocaklakóról. Néha úgy hozza az élet, hogy útban van a trónörökös és eldönti az ember fia/lánya, hogy jó lenne mégis törvényes kereteken belül hitelesíteni a kapcsolatát. Most elsődlegesen divatról lesz itt szó. Néhány praktikát pedig holnap osztok meg Veletek!

Volt szerencsém évekkel ezelőtt egy "pocakos esküvő" szervezésében mindenben a barátnőm segítségére lenni. A ruhától kezdve, az apróságok beszerzéséig. Sokat tanultam! Sajnos itthon elég kevés cikk, fórum foglalkozik várandós menyasszonyokkal. Most ezt a kört szeretném egy kicsit bővíteni.

RUHA
Óriási hangsúlyt kell fektetni a kényelemre és arra, hogy nőiesnek és szépnek érezd magad. Itt vagy találsz egy jó varrónőt, aki elkészíti Neked akár az utolsó pillanatban, vagy egy klassz üzletre bukkansz, ahol habos rucik helyett elegáns darabokra lelhetsz és még rád is alakítják. Lehet természetesen bérelni is, de ezek kimondottan menyasszonyi ruhák és kevés a speciális választék. Lent ehhez kaphatsz is egy tuti kis elérhetőséget!
Ha készítteted, akkor egy kicsit könnyebb helyzetben vagy, mert teljesen rád alakítják és a Te igényeid szerint készül a ruha. Csak le kell egyeztetned a kiválasztott varrónővel, hogy egy pici babuc növekszik a szíved alatt és szeretnéd, ha az esküvő előtt egy héttel hozhatnád el a kész ruhát. Fazon függő is, de a varrónő megmondja, hogy ehhez mikor kell elkezdeni a munkálatokat és kiszámolja, hogy mennyi anyagot vegyél ahhoz, hogy mesés öltözékben mondhass igent. Gondoskodj arról, hogy a templomban valamibe beburkolózhass, mert igencsak hűvös helyről van szó.

Választhatsz hogy ki szeretnéd emelni domborodó pocakodat

vagy nem akarod mindenki figyelmét ráirányítani.

HAJ
Nincs konkrét szabály, de a lágyan leomló fürtök kicsit feltűzve vagy éppen nélküle nagyon romantikus hatást biztosít. A hajfestés vitatott téma. Egy brüsszeli felmérés szerint a hajfesték és dauervíz nem tartalmaz olyan anyagokat amely veszélyes lehet a baba számára. Viszont a Straubing Női Klinika szerint a fejbőr nagyon könnyen felszívja a méreganyagot, így az anyatejbe is eljut beépülve a kicsi zsírszöveteibe. A hajszínezőkkel is ugyanez a helyzet. Csak a növényi festékek tűntek ártalmatlannak. Aki biztosra akar menni, az az első három hónapban nem festet vagy a hajtövektől csak 1-2 cm-rel lentebb. Viszont jó hír: a progeszteron hormon a várandósság alatt lassítja a haj növekedését és hullását. Sok esetben ilyenkor bomba formában van az ara haja. 

SMINK
Legyetek természetesek. Úgyis ez a trend manapság és egy hamvas, pasztell színekben pompázó kismama mesés látványt nyújt. 

FEHÉRNEMŰ
A kényelmes viseleten van a hangsúly. Rengetek mutatós darabot kaphatnak már a kismamák is. Sajnos nem a legolcsóbb árkategóriában. A Triumphnak mesés speciális melltartói vannak, olyanok, melyek kényelmesek és egyben nagyon nőiesek is, továbbá szoptatáskor is használhatjátok majd. Egy link, ahol rengeteg méretben sok típus közül válogathattok: http://www.scamp.hu/Webaruhaz/Termekek/Triumph-melltarto-Plain/103/

CIPŐ
Egyáltalán nem tilos a magassarkú. Aki eddig nőies volt, nem kell erről lemondani. Normál esetben a súlyunk 90%-a a sarkunkon nyugszik . Magas sarkúban más lesz az arány. A derék ilyenkor nagyobb terhelésnek van kitéve. Viszont elhiheted, hogy kelleni fog egy lapos tünemény is, melyet akár a hosszú ruha alatt láthatatlanul viselhetsz. 

SZTÁROK RUHÁI, AMIT A NAGY NAPON VISELHETSZ:


TIPPEK ÉJFÉL UTÁNRA:

NÉHÁNY RUHA ÖTLET A KISVIDEÓN:


ÜZLET:
http://www.alkalmikismamaruha.hu/hu/menyasszonyi-ruha (méretre is szabják) egyáltalán nem horror áron. Nézzetek meg a slide showt az oldalon és hasonló szépségekre tehetsz szert, mint a következő képeken:

Elérhetőség:
Waiting for you alkalmi kismamaruha szalon
1093 Budapest,
Mátyás utca 5.
Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 12:00-19:00
                        Szombat: 10:00 - 14:00
Telefon:0670/416-8684

Képek és videó forrása:  http://www.alkalmikismamaruha.hu/hu/menyasszonyi-ruha; www.youtube.com, www.pinterest.com, www.etsy.com, www.babycenter.com, www.posh24.com, www.alibaba.com, www.eveallure.com,www.bigfatcake.con,www.lilsugar.com, www.youandyourwedding.com, www.flickr.com, www.maternitywedding.com, www.ambrosiaphotography.com

2011. október 27., csütörtök

Székszoknya felrakása - Nagyon hasznos!

Számtalan cég hirdeti, hogy székhuzatot bérelhettek felrakás nélkül. Itt a dekor a Ti feladatotok. Sajnos tanácsot, videót nem nagyon lehet itthon ebben a témában találni. 

Ameddig nem készítem el a saját kis segítő filmemet, addig fogadjátok szeretettel ezt a néhány videót. Nem kell megijedni. Egyáltalán nem nehéz. Mivel én is dekorálgatok, így tapasztalatból is állíthatom ezt. Először a saját esküvőnkkor tettem fel magam a székhuzatokat, mint teljesen kezdő. Szóval egyszerű, mint a karikacsapás. 

 

Egy másik opció

Egy kis egyedi ötlet bemutató. Lehet ezt másképpen is csinálni!


Merjetek belevágni! Tényleg nem nagy tudomány! 

Szerelmetes napot kívánok Nektek! 

Forrás: Youtube


2011. október 26., szerda

Hogyan készítsünk papír virágot?

Imádom az apró szépségeket! Ilyenek a papír virágok is! Nem is sejtitek, hogy milyen gyorsan elkészül egy-egy darab. Ha valami extra külsővel rendelkező anyagot találtok, akkor még vagányabb lesz a végeredmény! Lehet papír, műbőr, vastagabb textil is az alapanyag.

Hogy mit is készíthettek belőle? 

- Például egyedi kitűzőt virág helyett,
- vagy pár csupasz ággal kiegészítve asztaldíszt
- esetleg ültetőkártyát 
- vagy meghívóra dekorációt. 
- ha vastagabb textil  (pl. filc vagy bármi tartással rendelkező) az alapanyag, akkor táskát, cipőt, ruhát is dekorálhatsz! De ez éppen csak pár villám ötlet. 


Imádom a villám ötleteket, extrém kihívásokat! Volt olyan is például, hogy 2 napom volt megszervezni egy házassági évfordulós több személyes vacsorát extrákkal. Sikerült, de nagy kő esett le a szívemről. Ilyenkor jönnek jól a kapcsolatok, a kreativitás és ha a keret is szoros, akkor még több ötletesség. Tehát lehetetlen NINCS! 


Jó barkácsolást kívánok Nektek! 2011. október 25., kedd

LEGO esküvő

Ennek a bejegyzésnek egy igazi holland LEGO templom adta az ötletet. Enschede városkában mérethű LEGO templomot állítottak fel. Ez az épület ihlette a mai bejegyzésemet. Lesz itt legó torta, köszönetajándék, asztaldísz... Sőt még egy kis barkácsolás is belefér! Jó szórakozást!

Képek forrása: Libération, FWesterhof photography, thereisnogodtumblr.com, tntmagazine

Egy meghívó

 Kiegészítők a nagy napra. Nyaklánc, mandzsetta gomb, karkötő, hajcsat... Akár a koszorúsoknak, akár a párnak vicces kiegészítő lehet. 


 A legfontosabbat majdnem elfelejtettem: A GYŰRŰK :-))


Kitűző...
..és a csokrok

Asztalra valók: díszek és ültető kártyák

Ehető torták, díszek és édességek


 Köszönetajándékok

A legelszántabbak pedig beöltözhetnek :-) Kicsit jó volt újra gyereknek lenni :-)

Készítsetek egyedi ládikát a pénzes borítékoknak cipős dobozból! Kattintsatok a fenti linkre és nézzétek meg az elkészítési folyamatot! 


A képek forrása: Liz & Eugene wedding, Caroline Tran via Casando Ideias; Photo Eleven: Lego favors, Amy Savigny, flickr; Photo Twelve: ReeBeckiSupergirl, flickr; Photo Thirteen: Captain Doodle, flickr; Photo Fourteen: alleroo, Flickr Etsy, wedddingbee.com, alef.net, www.newlunches.com, www.intimatewedding.com, www.offbeatbride.com2011. október 24., hétfő

Bridal Mirage- az álom fátyol készítő INTERJÚ & JÁTÉK

Különleges fátyol a nagy napon
-
Interjú a Bridal Mirage megalkotójával, Erikával

Ahogyan már korábban ígértem a Facebookon, eljött a várva várt interjú ideje. Bemutatom a Fátyol blog kreatív szerzőjét és a mesés fátylak megalkotóját,a Szegeden élő Erikát. Szebbnél szebb munkáiból egy slide show ízelítőt is kaptok a mai napon!

Egyben egy NYEREMÉNYJÁTÉKRA is fel szeretném hívni a kedves menyasszonyok figyelmét a Bridal Mirage & a Boldogság Manufaktúra jóvoltából, de erről egy kicsit lentebb olvashattok!De először fogadjátok szeretettel ezt a mesés videót Erikától!-Mióta készítesz fátylakat?
Az első fátylat magamnak készítettem. 2007 őszén a hirtelen felszabadult sok időmmel nem tudtam mit kezdeni. Ekkor jött anyukám a nagy ötletével, hogy csináljak fátylakat és egyéb kiegészítőket.

-Mire vagy a legbüszkébb?

Fogós kérdés. Nagyon sok kiegészítőmre büszke vagyok, mégis az a legnagyobb elismerés számomra mikor a menyasszony kérés nélkül küldi a szebbnél szebb képeket. Hiszen hiába készítek én egy csodát, ha nem tudom méltóképpen megmutatni. Ez az év nagyon különleges volt. Sok olyan menyasszony keresett, meg akik inkább a fotósra költöttek és a többit kiügyeskedték. Már le is mondtak az álomfátyolról, mikor rám akadtak és szerencsét próbáltak velem. Így büszkén mondhatom, hogy olyan fotósok fotózták munkáimat mint például Szalay Mona vagy Dégi Attila, akiknek azért már nem kell sokat bizonyítaniuk a szakmában.

- Mi volt a legnagyobb kihívás számodra?
Tavaly ősszel egy elég újszerű dologgal kerestek meg. Nem tudtuk a kiegészítő nevét, hogy miből készült, hogy lehet hozzájutni csak azt, hogy szép. Hónapokon át kitartó keresgélés után rájöttem, hogy Birdcage fátylat akarunk és ekkor szembesültünk a rossz hírrel, hogy Magyarországon ehhez anyagot se lehet kapni. Újabb kitartó keresgélés után meglett az anyag egy angliai cég által, így a folytatás már gyerekjáték volt.

- Mi a legkedveltebb fátyol típus manapság? Mi lesz a trend? Mit tanácsolsz az aráknak?
Hogy mit tanácsolok? Ne kövessék a trendet, mert hiába vagy trendi ha nem érzed jól magad benne. Legyen a menyasszonyban egy kép, hogy ő milyen akar lenni például tűzről pattant menyasszony vagy éppen romantikus. Nem vagyunk egyformák és ezt figyelembe kell venni. A menyasszonyok szeretik a hangsúlyos kiegészítőket, amit a kiegészítő szokatlan hosszúságával, figyelemfelkeltő díszítésével vagy egyedi anyagfelhasználással érhetünk el. Most nekem például felkeltette a fantáziámat az Orlando kollekció, amit nem másolni, hanem inkább továbbfejleszteni szeretnék. Kíváncsi leszek, hogy ez a stílus mennyire ültethető át a különböző divatházak menyasszonyi ruhakollekcióihoz hiszen az a legfontosabb és leghangsúlyosabb darab egy menyasszonyon.

- Van-e más is, amiben az arák segítségére lehetsz? 
 
Elég sok mindenben segítek. Készítek kesztyűt, gyűrűpárnát és ebben az évben volt egy merész menyasszonyom, aki boleró kivitelezésével bízott meg. Ettől az új kihívástól én jobban tartottam, mint ő. Lehet, hogy most erre is rászánok egy kis energiát. Egy lendületes és szép bolerót kreálni, mert mint mindig, most is van egy pár gondolat a fejemben, ami megvalósításra vár. Igyekszem mindenkinek a kedvére tenni legyen az egy szép és egyedi kiegészítő, egy szolgáltató ajánlása vagy csak egy pár bátorító szó a nagy nap előtt, hogy minden tökéletes lesz.

- Milyen terveid vannak a jövőre nézve?
Egy szalon, ami könnyen megközelíthető mégis csendes hogy nyugodtan lehessen próbálgatni, részleteket megbeszélni. Ahol egy menyasszony nem csak a kiegészítők közül válogathat, hanem amatőr és profi képzőművészek egyedi tortadísze, vendégkönyve, ékszerei között keresgélhet. Itt lehet, hogy helyet adnék még egy egyszerűbb esküvőszervező saroknak, ahol megbízható szolgáltatókat ajánlanék pároknak mindenféle felár nélkül.

- Hogyan rendelhetnek a menyasszonyok? Bárki megkereshet a világ bármely pontjáról?
Elég kreatív vagyok ahhoz, hogy a fizikai távolságokat áthidaljam, amennyiben a menyasszony bízik bennem. Talán ez a legfontosabb, a bizalom a munkám iránt. Sokan vannak úgy, hogy küldenek, egy képet, ilyet kérek mennyibe kerül? Ezt nem szeretem. Ekkor kezdődik el a levelezés, hogy pontosítsuk az elképzeléseit. Hosszúság szélesség rétegszám díszítés, hogy valóban meglássam az ő igényeit és személyre szabottan lehetőségeket ajánljak fel. Mikor elbizonytalanodom, hogy illene-e a menyasszonyhoz az a kiegészítő, akkor egy kis csaláshoz folyamodom és meglesem az iwiwes vagy Facebookos oldalát, hogy lássam az arcát, a stílusát, hogy még véletlenül se legyen csalódás.

- Mennyi idő alatt készül el egy kiegészítő!
Egyszerű kiegészítők akár pár nap múlva átadásra kerülhetnek, de ez mindig a leadott rendelések mennyiségétől és határidőktől függ. Szeretem, ha legalább 1 hónappal a nagy nap előtt konkrét megrendelést kapok. Természetesen volt már olyan, hogy egy pénteki napon vásárolgattam és jött a telefon, hogy kellene birdcage fátyol... holnapra... és 3 óra hossza múlva jönnének érte, mert budapestiek. Szerencsére sikerrel jártunk.

- Milyen összegtől kezdve lehet fátylakat kapni Nálad? Vagy esetleg átlag árról beszélhetünk? Tudom ez nehéz, mert egyedi termékekről van szó, de ha csak egy irányt adsz a leendő menyasszonyoknak, már az is nagy segítség.
Átlagárat elég nehéz mondani, hiszen a határ a csillagos ég a különböző plusz díszítési lehetőség miatt. Ennek ellenére azt a visszajelzést kapom, hogy túl olcsón dolgozom. Átlagban a kölcsönzési árban, de inkább alatta el tudom készíteni a menyasszony kiegészítőjét, ami azért sajátja és garantáltan új.

- Már csak egy fontos momentum maradt hátra: hogyan érhetnek el a kedves Menyasszonyok?

A honlapomon keresztül, e-mailben bárki bármikor elérhet. A telefont pedig igyekszem mindig felvenni és segíteni, amiben csak tudok.JÁTÉK

Kövesd a Bridal Miraget és a Boldogság Manufaktúrát!

 

2011. október 23., vasárnap

Fotó ötlet

Vasárnapra egy ötletes fotótippet szeretnék adni Nektek!  Ismét egy klassz képet alkotott az én kedvenc fotósom Sam Hassas. Csak két tükörre, egy párra, 2 örömanyára és 2 örömapára lesz szükségetek a fotóson kívül.

Nekem nagyon-nagyon tetszik, hogy anya-lányát/ anya -fiát egy kis trükkel már nem is az átlagos módon kapják lencsevégre. 

Vágjatok bele! Ti is elkészíthetitek ezt a képet saját egyediseéggel turbózva.

Szép napot Nektek!
2011. október 22., szombat

Nyakkendők vőlegényeknek

A fiúkat mostanság egy kicsit hanyagoltam, de most ismét egy parányit bepótolom. Szeretném, ha néhány dologgal tisztában lennének a vőlegények és egy nagyon színvonalas lelőhelyet is bemutatok. 
TUDTÁTOK?: Az első nyakkendőt/nyaksálat a római légiósok viselték a hideg ellen. 
NYAKKENDŐ
Szerintem ezt a ruhadarabot senkinek sem kell bemutatni. Elegáns, többféle mintával, anyaggal kapható. Egyszerűen kiválaszthatjátok a menyasszony ruhájához illőt. Tökéletes lesz az összhang a menyasszonyi ruha anyagából készíttetett nyakbavalóval.

 


CSOKORNYAKKENDŐ
Szmokinghoz ezt kell viselni. A legstílusosabb, ha magának köti meg a vőlegény, de a kész nyakkendők is elfogadottak. 

 
 

ASCOT
Az ascot jól helyettesíti a nyakkendőt, és a megjelenést elegánssá teszik. Behajtogatva az ing alatt viseljétek. Kifejezetten stílusos legombolt nyakú inggel (természetesen a felső gombot kigombolva).


CRAVAT
Tradicionális angol nyakkendő. Ezt részesítik előnyben a legjobban az angol terülteken. Vastagabb és nagyobb is mint a megszokott, de megkötés után valami mesésen mutat. Nyakkendő tűvel rögzítsétek. Itthon nincs olyan hely, ahol lehetne eredeti cravatot kapni, de külföldről behozatva, készíttetve sem kerül többe, mint egy jó minőségű darab. 
Érdemes megnézni a www.cravatcompany.com oldalt, ha igazán elegánsak és egyediek szeretnétek lenni a nagy napon! Nagyon kedves a készítő, minden információra készséggel válaszol. Magyarországra is szállít!ELŐRE KÖTÖTT NYAKKENDŐ
Itt csak annyi észrevételem van, hogy ha nem feltétlenül kell, akkor NE vegyetek ilyet. Még az is elegánsabb, ha egy sima pl. selyem nyakkendővel állsz az oltár elé. Viszont, ha leveszitek a zakót, mellényt, akkor mindenképpen inkább ez is kerüljön le a nyakatokból, mert érdekes képek készülhetnek majd rólatok.  
NYAKKENDŐ BOCSKAIHOZ
Egy elég speciális viselet, de a megkötése nem okoz gondot. Igazából egy sál. Hagyományőrző esküvők elmaradhatatlan része.
SEMMI
Tengerparti esküvőnél vagy éppen menyecsketánckor már szabad nyakkal léphettek a vendégek elé. Ez elfogadott szokás. 

TIPP: Rögzítésre használjatok nyakkendőcsipesz helyett nyakkendőtűt. Nagyon stílusos megoldás és mellény viselése sem kötelező.

TOP ÜZLET: Andrew's ties - Extra minőségű alapanyagokból készült nyakkendőt vásárolhatok a budapesti üzletben vagy éppen a webshopban. Egy kis segítséget csatolok ide az üzlettől! A leggyakoribb kötési fajtákat láthatjátok!


Remélem ennyi választási lehetőség közül megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbbet. 

Szép hétvégét Nektek!


2011. október 21., péntek

Toll ültető- és menükártya


Kézzel készült egyedi ültető- és menükártyákat mutatok be Nektek. Meg kell hagyni, hogy nem kevés vele a munka de mindenért kárpótol a végső látvány.  Mától vásárolhattok belőlük a piactéren. 

ÜLTETŐKÁRTYÁKAT 
 


- 5 db-os csomagban kaphatjátok meg 
- nyomtatással vagy anélkül. 
- mérete kb. 7-8 cmAzért döntöttem a kisebb kiszerelés mellett, mert miért vásárolnátok meg éppen egy 10 darabos pakkot, ha csak 3-4 re van szükségetek. A nyomtatás nélküli változatok jó szolgálatot tesznek SOS esetben. Ha például bővül a násznép vagy éppen az unokaöcsi egy másik csinosabb darabra cseréli le a barátnőjét :-) Így lesz mindenkinek ültetőkártyája még az utolsó utáni pillanatban is.


MENÜKÁRTYA
- darabra vásárolhatjátok
- nyomtatással vagy nélküle
- mérete kb 15-17 cm

Beleállíthatjátok vázába a virágok közé vagy éppen az asztalról lelógathatjátok az elejére. Csak küldd el e-mailben, hogy hány darab asztalszámra van szükséged és akár a hétfői rendelésedet már pénteken kézbe veheted.

Bővebb információért látogassatok el Piactérre vagy keressetek meg e-mailben!

Lustálkodásban bővelkedő hétvégét kívánok Nektek!

Boldog Ági